Mainos
Mainos

Risteilijän laivuri: Asiakkaan voitava luottaa henkilökunnan kuntoon

Ammattiliikenteen promilleraja laskee yhdestä promillesta puoleen. Itäisellä Suomenlahdella risteilyjä järjestävän Merisetin laivurin Kari Auvisen mielestä promillerajan lasku on hyvä päätös

– Mielestäni se lähtee ihan siitä, että jos palveluja asiakkaalle tarjotaan, niin kyllähän asiakkaan täytyy voida luottaa siihen, että henkilökunta on lakien ja asetusten mukaisessa kunnossa. Siinä mielessä tämä on hyvä linja, Auvinen sanoo.

Hänen mielestään ruorijuopumus ammattiliikenteessä ei ole ollut yleinen ongelma, lakimuutos on hänen mukaansa lähinnä periaatteellinen.

Auvisen mielestä myös huviveneilijöiden promillerajan lasku yhdestä promillesta puoleen olisi tarpeellinen.

– Riippuu tietysti hyvin paljon siitä, minkälaisella kalustolla ollaan liikenteessä. Jos puhutaan nopeakulkuisesta ja kookkaastakin veneestä, niin kyllä mielestäni ne tilanteet tulee siellä ihan yhtä nopeasti esiin kuin esimerkiksi maantieliikenteessä. Linja voisi olla sama kaikille.

Ruorijuopumussäännökset eivät koske soutuveneitä ja pieniä jollia.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme