Mainos
Mainos

Risteilyturistit valitsevat Pietarin, sitten Tukholman ja Tallinnan - viimeisenä Helsingin

- Saamme varustamoilta palautetta, että Helsingistä puuttuu VAU-tekijä. Pietarissa on eremitaasi ja Tallinnassa vanha kaupunki. Meillä ei vastaavaa ole, Helsingin Sataman viestintäpäällikkö Eeva Hietanen sanoo.

Niinpä Pietari on suurten risteilijöiden ylivoimainen ykkössatama. Tallinna, Helsinki ja Tukholma kilpailevat keskenään risteilijöiden toisesta pysähdyspaikasta.

Helsinki menetti risteilyturisteja taantuman aikana Tukholmalle ja Tallinnalle. Risteilijäliikenne väheni kaikkialla Itämerellä Pietaria lukuun ottamatta, mutta Helsingissä matkailijamäärät hupenivat suhteellisesti eniten.

Tallinnaan verrattuna Helsinki on myös kallis pysähdyspaikka väylämaksujen takia. Tukholma puolestaan on satsannut valtavasti markkinointiin.

- Sikäläinen matkailuelinkeinon yhteenliittymä lobbaa voimakkaasti varustamoja ja matkatoimistoja, Helsingin Sataman Hietanen sanoo.

Ensimmäinen risteilijä saapui Helsinkiin viime torstaina. Toukokuussa on vielä hiljaista, mutta kesäkuussa alkaa varsinainen ruuhka. Esimerkiksi kesäkuun 4. päivä Helsingissä on samanaikaisesti kuusi risteilyalusta.

Helsinkiin odotetaan alkavalla risteilykaudella noin 270 risteilyaluskäyntiä. Näin ollen Helsingissä kävisi laivoja yhtä monta kuin ennätysvuonna 2008. Viime vuonna Helsingin satamissa oli pysähdyksiä 248.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme