Mainos
Mainos

Risteysten tehostemaalaus estää ruuhkia

Kolmivuotinen kokeilu ruuhkaristeysten tehostemaalaamisesta Helsingissä on laajenemassa, sillä sen on todettu vähentävän ruuhkia.

Helsingissä on saatu hyviä kokemuksia ruuhkaristeyksien tehostemaalaamisesta. Valkealla ruudukolla maalatuissa risteyksissä ruuhkat kun ovat vähentyneet tuntuvasti. Ruudukoilla halutaan muistuttaa autoilijoita risteysalueen pysähtymiskiellosta. Kolmivuotinen kokeilu on nyt laajenemassa.

Helsingissä on kokeiltu kahden vilkasliikenteisen Mannerheimintien risteyksen tehostemaalaamista. Viime syksynä alkaneeseen kokeiluun valittiin Aleksanterinkatu ja Topeliuksenkatu, joissa poikittaisliikenteen kulku estyy liikennevaloihin keskelle risteystä pysähtyneiden autojen vuoksi.

Helsingin kaupungin liikennesuunnittelupäällikkö Olli-Pekka Poutanen kertoo ensimmäisten tutkimusten osoittavan, että tehostemaalaaminen on vähentänyt risteysten tukkoon ajajien määrä jopa puolella.

Helsingin liikennesuunnittelu sai liike- ja viestintäministeriöltä kolmivuotisen luvan kokeilla Englannin ja Ruotsin mallin mukaan risteyksien maalaamista. Kesän aikana kokeilu laajenee viiteen uuteen keskustan risteykseen. Maalauksien vaikutusta tutkitaan videokuvaamalla autoilijoita ennen ja jälkeen.

Liikennesääntöjen mukaan risteysalueelle pysähtymisestä saa keskimäärin 6 päiväsakkoa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot