Mainos
Mainos

Risteysten tehostemaalaus estää ruuhkia

Kolmivuotinen kokeilu ruuhkaristeysten tehostemaalaamisesta Helsingissä on laajenemassa, sillä sen on todettu vähentävän ruuhkia.

Helsingissä on saatu hyviä kokemuksia ruuhkaristeyksien tehostemaalaamisesta. Valkealla ruudukolla maalatuissa risteyksissä ruuhkat kun ovat vähentyneet tuntuvasti. Ruudukoilla halutaan muistuttaa autoilijoita risteysalueen pysähtymiskiellosta. Kolmivuotinen kokeilu on nyt laajenemassa.

Helsingissä on kokeiltu kahden vilkasliikenteisen Mannerheimintien risteyksen tehostemaalaamista. Viime syksynä alkaneeseen kokeiluun valittiin Aleksanterinkatu ja Topeliuksenkatu, joissa poikittaisliikenteen kulku estyy liikennevaloihin keskelle risteystä pysähtyneiden autojen vuoksi.

Helsingin kaupungin liikennesuunnittelupäällikkö Olli-Pekka Poutanen kertoo ensimmäisten tutkimusten osoittavan, että tehostemaalaaminen on vähentänyt risteysten tukkoon ajajien määrä jopa puolella.

Helsingin liikennesuunnittelu sai liike- ja viestintäministeriöltä kolmivuotisen luvan kokeilla Englannin ja Ruotsin mallin mukaan risteyksien maalaamista. Kesän aikana kokeilu laajenee viiteen uuteen keskustan risteykseen. Maalauksien vaikutusta tutkitaan videokuvaamalla autoilijoita ennen ja jälkeen.

Liikennesääntöjen mukaan risteysalueelle pysähtymisestä saa keskimäärin 6 päiväsakkoa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme