Mainos
Mainos

Ristijärvi toivoo eläkeläisistä uusia kuntalaisia

Muuttotappiosta kärsivään kuntaan rakennetaan ikääntyville ihmisille suunniteltua asuinympäristöä erityisesti ikäihmisten tarpeisiin räätälöityine palveluineen.

Kainuussa sijaitseva Ristijärvi hakee uutta kasvua houkuttelelemalla asukkaikseen eläkeläisiä. Ristijärven asukasluku on kääntynyt jyrkkään laskuun eikä huippuvuosien 4000 asukkaasta ole enää jäljellä kuin 1600.

Nyt kunnassa toivotaan, että uusien, monipuolisten asumisympäristöjen rakentaminen eläkeläisille houkuttelee kuntaan uusia asukkaita, kertoo kunnanjohtaja Reijo Fredriksson.

- Me rakennamme tänne semmoista toiminta-, palvelu- ja elinympäristöä, joka on suunniteltu erityisesti ikääntyneille ihmisille. Tiedämme kyllä, että se on hyvä ympäristö myös muille, kertoo Fredriksson.

Kunnan laskelmien mukaan nimenomaan seniori-ikäisten saaminen asukkaiksi virkistäisi kunnan taloutta ja voisi houkutella kuntaan myös nuoria muuttajia.

- Me tähtäämme siihen, että tänne syntyy työpaikkoja ja voidaan varmistaa, että myös ikärakenne pysyy nuorekkaana, toteaa kunnanjohtaja.

Ristijärven kunta aikoo myös erikoistua kehittämään seniorituotteita ja -palveluita. Kunnan tavoitteena on tarjota tutkimusympäristö, jossa voidaan testata uusia senioriasukkaiden tarpeisiin räätälöityjä palveluita ja tuotteita.

Tällä hetkellä kunnalla on tiedossa noin 70 muualla asuvaa, jotka ovat enemmän tai vähemmän kinnostuneita muuttamaan Ristijärven seniorikuntaan.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 27.07.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme