Mainos
Mainos

Risto Hurme Reisjärveltä vuoden palokuntalainen

Rakennusmestari Risto Hurme Reisjärveltä valittiin vuoden palokuntalaiseksi Oulussa tänään. Nimitys myönnettiin mittavasta urasta sammutusmiehenä, yksikönjohtajana ja esimiespäivystäjänä.

Hurme on toiminut Reisjärven palokunnassa vuodesta 1966. Erityisperusteena palkitsemiselle oli Hurmeen ansiokas toiminta toukokuisessa Incapin huonekalutehtaan palossa Kärsämäellä. Hurmeen toiminnan ansiosta palossa säästyi omaisuutta kymmenien miljoonien markkojen arvosta sekä arvokkaita tiedostoja.

Hänen valppautensa vuoksi myös useita sammutusmiehiä ja tehtaan henkilökuntaa saatiin suojeltua vaaralta.

Risto Hurme on palkitsijoiden mukaan toiminut kunnan rakennusmestarina erityisen kiitettävästi myös ennaltaehkäisevässä palontorjuntatyössä. Hän on lisäksi pystynyt esimerkillisesti yhdistämään harrastustoiminnan ja siviilityönsä rakennusmestarina.

Palkitsijatoimikunta haluaa tänä vuonna nostaa erityisesti esille sen arvokkaan työn, jota puolivakinaiset palomiehet ja sopimuspalokuntalaiset eli VPK:t tekevät.

-Tämän työn arvo täytyy muistaa erityisesti nyt, kun koko pelastustoimi on muutoksessa ja alueellinen pelastustoimi tekee tuloaan. Kuntien virkamiehet joutunevat tulevaisuudessa osallistumaan entistä enemmän pelastustehtäviin, totesi toimikunnan puheenjohtaja, palopäällikkö Lauri Pastila.

Vuoden palokuntalaisen valinnan tekee toimikunta, johon kuuluvat Kunta-alan ammattiliitto, Suomen palomiesliitto, Suomen palopäällystöliitto ja Suomen pelastusalan keskusjärjestö. Vuoden palomies tai palokuntalainen on valittu nyt jo 21 kertaa, vuodesta 1982 lähtien.

(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot