Mainos
Mainos

Risto Kuisma eduskuntaan Tabermannin seuraajaksi

Tommy Tabermannin (sd.) seuraajaksi eduskuntaan nousee Risto Kuisma (sd.).

Kuisma kertoi lukeneensa uutisen Tabermannin poismenosta lauantaiaamuna teksti-tv:stä.

- Meni vähän aikaa ennen kuin tajusin, mitä se minulle merkitsee. Kyllähän edessä on iso muutos, Kuisma sanoi.

63-vuotias Kuisma tippui eduskunnasta vuoden 2007 vaaleissa. Sen jälkeen oikeustieteen kandidaatti on hoitanut lakitoimistoaan ja toiminut Pornaisten kunnanhallituksen puheenjohtajana.

Kuismalla oli ollut harkinnassa asettua ehdolle ensi kevään eduskuntavaaleissa. Lyhyelle kaudelle hänellä ei ole vielä tavoitteita.

- Mahdollisimman hyvin yritän tehdä työni.

Perjantaina vakavaan sairauteen menehtynyt Tommy Tabermann oli ensimmäisen kauden kansanedustaja, ja hän oli ilmoittautunut sdp:n ehdokkaaksi myös tuleviin eduskuntavaaleihin.

Heinäluoma: Tabermann oli arvostettu poliitikko

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtajan Eero Heinäluoman mukaan Tommy Tabermannin kuolema on suuri menetys puolueelle.

Heinäluoman mukaan Tabermann sai politiikassa hyvin lyhyessä ajassa arvostetun aseman. Hänen puheenvuorojaan kuunneltiin tarkkaan niin omassa ryhmässä kuin laajemminkin.

Heinäluoma kuvaa Tabermannia poikkeuksellisen lahjakkaaksi ja uniikiksi ihmiseksi, joka otti kantaa yhteiskunnallisiin asioihin kypsällä ja elämää ymmärtävällä tavalla.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme