Mainos
Mainos

Risto Räppääjän suosio jatkuu, kuvittajat vaihtuvat

Mari Rantasilan ohjaama elokuva Risto Räppääjä ja viileä Venla on poikkeuksellisesti jo viidettä viikonloppua Suomen katsotuin elokuva. Viidentenä viikonloppunaan Räppääjä-elokuva sai 13 983 katsojaa. Kokonaiskatsojamäärä on nyt 236 450 katsojaa.

Sinikka ja Tiina Nopolan kirjasarjasta tuttu rummuttava Risto Räppääjä on valkokankailla jo kolmessa menestyselokuvassa. Mari Rantasilan ensimmäinen pitkän elokuvan ohjaus Risto Räppääjä oli vuoden 2008 katsotuin kotimainen elokuva, joka sai elokuvateattereissa yli 212 000 katsojaa. Risto Räppääjä ja polkupyörävaras sai elokuvateattereissa lähes 330 000 katsojaa ja se oli vuoden 2010 toiseksi katsotuin elokuva.

Risto Räppääjä ja Heinähattu ja Vilttitossu -kirjojen kuvittajat vaihtuvat

Sinikka ja Tiina Nopolan Risto Räppääjän sekä Heinähatun ja Vilttitossun kuvittajat vaihtuvat. Nimet paljastetaan torstaina.

Molemmat kuvittajat ovat tunnettuja ja lahjakkaita tekijöitä, joita yhdistää vauhdikas ja humoristinen tyyli, kerrotaan kustantamo Tammesta.

Aino Havukainen ja Sami Toivonen ovat kuvittaneet Räppääjiä alusta saakka, Markus Majaluoma puolestaan Heinähattu ja Vilttitossu -sarjaa.

Risto Räppääjä -kirjasarjan ensimmäinen osa Hetki lyö, Risto Räppääjä ilmestyi vuonna 1997. Kirjasarja on saavuttanut Suomessa suuren suosion ja kirjoja on ilmestynyt tähän mennessä 11. Kahdestoista tarina julkaistaan syksyllä. Viime vuonna ilmestynyt Risto Räppääjä saa isän oli vuoden 2011 kolmanneksi myydyin kotimainen lasten- ja nuortenkirja sekä toiseksi myydyin lasten äänikirja.

Heinähattu ja Vilttitossu -sarja sai alkunsa vuonna 1989 ja kirjoja on ilmestynyt yhteensä 12. Ensi syksynä Heinähattu ja Vilttitossu alkaa ilmestyä pienemmille lapsille suunnattuina kuvakirjoina, joiden tarinat ja kuvitukset ovat uusia.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme