Mainos
Mainos

Ritva Viljasta esitetään sisäministeriön kansliapäälliköksi

Hallitus esittänee huomenna yksimielisesti ylijohtaja Ritva Viljasta sisäministeriön kansliapäälliköksi. Sosialidemokraatti Viljanen saa sekä puoluetoveriensa että RKP:n ministerien tuen. Keskusta tuskin haluaa äänestystä asiassa, jossa sen tappio on varmaa jo etukäteen.

- Oma pyrkimykseni on se, että hallitus ei ylipäätään äänestäisi mistään asiasta. Se ei koskaan yhteistyökykyä lisää, pääministeri Matti Vanhanen sanailee.

Tappio hallituksen ensimmäisessä äänestyksessä olisikin erittäin noloa vasta asemiaan hakevalle keskustalaiselle pääministerille.

Tasavallan presidentti nimittää kansliapäälliköt hallituksen esityksestä. Vanhasen hallitus esittänee huomenna yksimielisesti Väestörekisterikeskuksen ylijohtajaa Ritva Viljasta sisäministeriön uudeksi kansliapäälliköksi, siis Kari Häkämiehen seuraajaksi.

Tämä sosialidemokraattisen sisäministerin Kari Rajamäen esitys saa myös RKP:n tuen.

- Olemme päätyneet esittelevän ministerin kannalle. Valtionhallinnossa erityisesti ylimpien virkojen osalta, on liian vähän naisia ja kun tarjolla on erittäin pätevä nainen, se osaltaan vaikuttaa tähän ratkaisuun, ympäristöministeri Jan-Erik Enestam kertoo.

Keskusta on tämän hallituksen aikana esiin tulevissa virkanimityksissä oikeastaan hieman siipirikko. Tosiasia on se, että Keskusta hävisi hallitusneuvotteluissa sosialidemokraateille hyvin monen tärkeän ministeriön ykkösministerin salkun ja juuri nuo ykkösministerithän ovat esitteleviä ministereitä silloin, kun tämän hallituksen aikana nimitettäviksi tulevia virkapaikkoja täytetään.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 17.09.2003)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot