Mainos
Mainos

RKP arvostelee Venäjän toimintaa

RKP:n europarlamentaarikko Henrik Lax peräsi EU-maiden kesken nykyistä syvempää solidaarisuutta ja yhteistä politiikkaa Venäjän suuntaan.

RKP:n europarlamentaarikko Henrik Lax arvioi, että Venäjä valitsi Viron tietoisesti kokeilukohteeksi hajottaakseen ja hallitakseen suhteitaan Euroopan unioniin. Hän sanoi RKP:n puoluehallituksen kokouksessa tänään, että mellakoilla ja mielenosoituksilla on ollut Venäjän valtionjohdon hyväksyntä.

- Tämänkaltainen tietoinen ja laskelmoiva toiminta on huolestuttavaa, sillä se kiihdyttää historian vääristelyyn perustuvaa nationalismia, Lax moitti.

Lax peräsi EU-maiden kesken nykyistä syvempää solidaarisuutta ja yhteistä politiikkaa Venäjän suuntaan.

-Venäjän puolelta on heikkouden merkki, että se näkee tarpeen pullistella pienten naapurimaiden suuntaan.

Myös RKP:n puheenjohtaja, urheilu- ja kulttuuriministeri Stefan Wallin paheksui Venäjän toimintaa. Hän ei pidä hyväksyttävänä sitä, että ulkovalta vaatii toisen maan demokraattisesti valitun hallituksen eroa.

- Sellainen ei ole hyväksyttävää edes poliittisen retoriikan osana.

Wallin arveli koko jupakan heikentäneen vakautta Itämeren alueella. Hän puolusti hallituksen kannanottoja asiassa ja katsoi Suomen toimineen asiassa perinteiseen tapaan "lääkärinä, eikä tuomarina".

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme