Mainos
Mainos

RKP ei halua oppositioon

Eduskuntavaaleissa suhteellisesti kovan, kolmen paikan tappion kärsinyt ruotsalainen kansanpuolue ei aio vapaaehtoisesti jättäytyä oppositioon. Pysyväksi hallituspuolueeksi leimaantunut RKP pohti tänään vaalitappionsa syitä puoluehallituksensa kokouksessa.

- Kyllä se kuuluu suomen kaltaiseen maahan, että on molemmat kieliryhmät edustettuna, sanoo euroedustaja Astrid Thors.

Nyt kyse on kuitenkin siitä, kuka yhdeksän edustajan RKP:tä enää tarvitsee, varsinkin, kun toinen porvarillinen päähallituspuolue joutuisi luovuttamaan sille yhden ministeripaikan.

- Tottakai meidän asemamme on heikompi ja saa nyt nähdä, miten hallitusneuvotteluissa pärjätään. On aina vaikeampi kun ei kuulu voittajiin. Saattaa kuitenkin olla, että joudumme hakemaan vauhtia oppositiosta, sanoo puolueen puheenjohtaja Jan-Erik Enestam.

Vaalitappion syitä eriteltiin useita, pääministerivaali päällimmäisenä. Osa arvioi, että RKP leimautui vaaleissa vain prostituoitujen puolustujaksi. Myös valovoimaisia ehdokkaita puuttui ja Pohjanmaan rannikkoseudulla jäätiin kotiin, kun paikallinen vaalikeskustelu pyöri edustajien palkankorotusten ja parisuhteiden rekisteröintilain ympärillä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme