Mainos
Mainos

RKP lievensi ydinvoimakantaansa

Ruotsalainen kansanpuolue ei enää torju ydinvoiman lisärakentamista. Turun puoluekokous hyväksyi kompromissina linjauksen, jonka mukaan RKP ei ole myöskään aktiivinen ydinvoiman edistäjä.

Uusi linjaus korvaa ydinvoiman rakentamisen torjuvan päätöksen vuodelta 1993. Energiaohjelmassa linjataan, että puolue on valmis tarkastelemaan kaikkia päästöttömiä, vähäpäästöisiä ja kestäviä energiamuotoja.

Puolue on ydinvoimakysymyksessä jakautunut. Kokouksessa ehdotettiin myös, että vanhasta linjauksesta pidettäisiin kiinni. Se kuitenkin hävisi selvin luvuin koeäänestyksessä.

Loviisalainen Thomas Rosenberg arvosteli ohjelmaan tullutta muotoilua pelkurimaiseksi ja tekopyhäksi.

- Siinä sanotaan ei, mutta tarkoitetaan kyllä, Rosenberg moitti.

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ulla-Maj Wideroos taas puolsi hyväksyttyä muotoilua, koska se on hänen mukaansa välttämätön, jotta ydinvoimaan kriittisesti suhtautuvat voisivat hyväksyä sen. Hänen mukaansa RKP:n ei pidä profiloitua ydinvoimaa ajavana puolueena.

Viime vuoden puoluekokouksessa ydinvoimakysymys jakoi puolueväen niin pahasti, että asian käsittelyä lykättiin vuodella.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot