Mainos
Mainos

RKP lykkää vaalilakipäätöstään

RKP:n eduskuntaryhmä päättää vasta ensi viikolla, miten se äänestää riitaa aiheuttaneesta vaalijärjestelmäuudistuksesta.

Ryhmä ei tehnyt asiasta päätöstä tänään ryhmäkokouksessaan, koska puolueen ministerit olivat matkoilla. Ryhmäpuheenjohtaja Ulla-Maj Wideroos kertoi, että asiasta päätetään tiistaina ylimääräisessä ryhmäkokouksessa. Tuolloin myös puheenjohtaja Stefan Wallin ja ministeri Astrid Thors ovat läsnä.

Vaalijärjestelmäuudistuksen eduskuntakäsittely mutkistui, kun RKP:n Mikaela Nylander, Ahvenanmaan edustaja Elisabeth Naucle'r ja kokoomuksen Tuulikki Ukkola äänestivät perustuslakivaliokunnassa hallituksen esitystä vastaan. Äänestys koski uudistukseen sisältyvää kolmen prosentin valtakunnallista äänikynnystä, joka puolueen pitäisi ylittää saadakseen eduskuntapaikkoja.

Hallituksen esitys hävisi yhdellä äänellä ja äänikynnys laski kahteen prosenttiin. Kokoomus ja keskusta aikovat kuitenkin palauttaa hallituksen esityksen entiselleen suuressa valiokunnassa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme