Mainos
Mainos

RKP:n ministeri Wallin kiisti Dragsvikin suosimisen

Varuskuntien lakkautukset ja kuntauudistukset ovat puhuttaneet eduskunnan kevätistuntokauden ensimmäisellä kyselytunnilla. Esille nousi myös ruotsinkielisen puolustusministerin rooli Dragsvikin varuskunnan säilymisessä.

Puolustusvoimien leikkausten tiimoilta haluttiin selvyyttä Suomen puolustuskyvyn tilanteesta.

Keskustan kansanedustaja Seppo Kääriäinen viittasi puolustusvoimien komentaja Ari Puheloisen kommentteihin, joiden mukaan puolustusvoimien budjetin laskemisen vaarana on puolustuskyvyn heikkeneminen.

Puolustusministeri Stefan Wallin totesi, että Puheloisen asiantuntemusta ei ole syytä kyseenalaistaa. Wallinin mukaan nyt tehdyn uudistuksen tarkoituksena on juuri pitää puolustuskykyä yllä.

Kyselytunnilla epäiltiin, että taustalla olisi Wallinin oma valinta, kun ruotsinkielinen Uudenmaan prikaati Dragsvikissä saa jatkaa, mutta lakkautettavien listalla on Pohjois-Karjalan prikaati.

Wallin kiisti, että hän olisi kielipoliittisin perustein puuttunut siihen, mitä varuskuntia lakkautetaan. Hän vastasi yksiselitteisenä ilmoituksenaan, ettei tällaista vastakkainasettelua ollut missään vaiheessa.

Keskustelua käytiin tunteikkaissa merkeissä. Esimerkiksi perussuomalaisten Pentti Oinonen tivasi puolustusministeriltä ärtyneenä, että miltä sotaveteraaneista kyseiset leikkaukset tuntuvat.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot