Mainos
Mainos

RKP:n Wallin: Taantuma valtava haaste kunnille

Kansainvälisen ja kotimaisen talouden taantuma luo paineita myös kuntien taloudelle. Ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtajan, kulttuuriministeri Stefan Wallinin mukaan kunnilla onkin ensi vaalikaudella edessään valtava haaste, jos Suomen talous jää nollakasvuun tai ajautuu taantumaan.

- Kuntien menot varsinkin sosiaali- ja terveyspuolella kasvavat ja siihen täytyy varautua. Niin hyvät kuin huonotkin suhdanteet näkyvät kunnissa viiveellä, joten seuraavalla vaalikaudella taantuma tai nollakasvu varmasti jossain vaiheessa näkyisi kuntien kassoissa, Wallin sanoi MTV:n Huomenta Suomen puheenjohtajatentissä.

- Talouskasvun hiipuminen näkyy käytännössä verotulojen vähentymisenä ja se tietysti aiheuttaa kunnille säästöpaineita, Wallin lisää.

Kulttuuriministerin mukaan ruotsalaisen kansanpuolueen pääpaino kunnallisvaaleissa on koulujärjestelmässä.

- Me priorisoimme hyvää ja laadukasta koulujärjestelmää. Se on suomalaisen osaamisen ja kehittyvän yhteiskunnan perusta, siitä me emme tingi, Wallin sanoo.

Wallin muistuttaa kuitenkin, että opetustoimesta aiheutuvat kustannukset ovat yksinomaan kuntien vastuulla.

- Ne ovat kunnan vastuulla riippumatta siitä, kuka palvelut tuottaa. Kunta on joka tapauksessa se, joka vastaa siitä, että laatu on se, mikä sen pitää olla.

Wallinin mukaan puolueen tärkeyslistan kärjessä on myös terveydenhuolto.

.

- On yhä enemmän ikäihmisiä, jotka tarvitsevat terveydenhuoltoa. Heillä on oikeus terveyspalveluihin, joiden pitää olla laadukkaita ja kaikkien saatavilla asukkaan omalla äidinkielellä.

Rkp:n Stefan Wallin aloitti tänään Huomenta Suomi -ohjelman puheenjohtajatentit. Huomenna vuorossa on Vihreiden Tarja Cronberg.

Puheenjohtajat kertovat puolueensa kunnallisvaalitavoitteista kello 07:50-08:00, ajankohtaisia kysymyksiä puolestaan käsitellään kello 08:05-08:15. Myös katsojat voivat lähettää puheenjohtajille omia kysymyksiään Huomenta Suomen internetsivujen kautta. Nettikysymyksiin vastataan kello 08:50.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme