Mainos
Mainos

RKP:n Wallin tyrmää Soinin syytökset

Ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtaja Stefan Wallin kiistää, että puolueiden EU-vaaleja varten laatima rasisminvastainen julistus olisi suunnattu perussuomalaisia vastaan.

- Se ei ole ketään vastaan, vaan vetoomus suvaitsevaisuuden puolesta, Wallin sanoi tänään, kun eduskuntapuolueiden puheenjohtajat allekirjoittivat yhteisen tahdonilmauksensa.

Perussuomalaisten Timo Soini oli jo etukäteen tehnyt selväksi, ettei hän pane nimeään paperiin. Soinin mielestä vetoomushankkeella pyrittiin vaikuttamaan perussuomalaisten ehdokasasetteluun. Hän syyttänyt yrityksestä erityisesti Wallinin johtamaa RKP:tä.

Lyhyehkössä vetoomuksessaan puolueet sitoutuvat toimimaan suvaitsevaisuuden puolesta. Puolueet myös lupaavat irtisanoutua sellaisten jäsentensä tai ehdokkaittensa toimista, jotka julkisesti levittävät rasistisia tai maahanmuuttajavastaisia mielipiteitä.

Edellisen kerran puolueet laativat vastaavan vetoomuksen 11 vuotta sitten.

- Ei ole pahitteeksi, että myös nykyisen sukupolven puheenjohtajat ilmaisevat ääneen vastustavansa rasismia ja muukalaisvihamielisyyttä, Wallin sanoi.

(MTV3-STT)

Lue lisää:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme