Mainos
Mainos

RKP nimesi kolme ehdokasta eurovaaleihin

RKP asettaa kolme varapuheenjohtajaansa ehdolle ensi kesäkuun eurovaaleihin. Sipoon kunnanvaltuuston puheenjohtaja Christel Liljeström, helsinkiläinen toimittaja Nils Torvalds sekä puheenjohtaja Stefan Wallinin uusi erityisavustaja Anna Bertills ovat puolueen ensimmäiset ehdokkaat.

RKP lähtee vaaleihin omalla listalla ja pyrkii säilyttämään yhden paikkansa parlamentissa. Wallinin mukaan se on täysin mahdollista, vaikka Suomen paikkaluku putoaa vaaleissa yhdellä.

Wallin vetosi siihen, että RKP:n ehdokkaat Astrid Thors ja Henrik Lax ovat menneissä eurovaaleissa sijoittuneet vertailuluvulla mitaten sijoille 11, 13 ja 14. Kolmastoista sija riittää valintaan ensi vuonna, ja RKP:n ehdokkaat ovat onnistuneet saavuttamaan sen kaksissa vaaleissa, Wallin muistutti.

Suomella on nyt neljätoista paikkaa europarlamentissa, mutta EU:n laajentumisen takia paikkaluku putoaa kolmeentoista ensi vuonna.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme