Mainos
Mainos

RKP: Seksipalvelujen osto rikokseksi

Seksipalvelujen ostaminen pitää tehdä rangaistavaksi, katsoo RKP. Puoluekokous kävi asiasta vilkkaan keskustelun tänään.

Ilotyttö

Äänestyksessä kriminalisoinnin kannattajat voittivat 94-71. Ehdotus kieltää myös seksipalvelujen myynti kaatui. Kansanedustaja Eva Biaudet vastusti myynnin tekemistä rikolliseksi. Hänen mukaansa prostituoitu on aina uhri, jonka asemaa ei saa tehdä vielä vaikeammaksi.

Helsinkiläinen kunnanvaltuutettu Birgitta Dahlberg vastusti koko kriminalisointia. Hänen mielestään ongelma on lähinnä siitä, että tarjonta on kasvanut viime vuosina valtavasti.

-Sinänsä tämä kaupankäynti on minusta hyvin vastenmielistä. Minusta on käsittämätöntä, että miehet jotka eivät halua jakaa kalsareitaan ovat valmiita jakamaan tällaisen tavaran, Dahlberg paheksui.

Kansanedustaja Henrik Lax muistutti, että seksipalvelujen ostamisen kriminalisointia pohdittiin eduskunnassa pari vuotta sitten. Tuolloin ajatus hylättiin, koska sitä ei pidetty realistisena. Laxin mukaan Ruotsin laki ei ole sinänsä esikuva Suomelle - rikoslainsäädännön perinne on Ruotsissa toinen.

-Ruotsissa on taipumusta tehdä enemmän symbolilainsäädäntöä, meillä pyritään lainsäädännöllä ratkaisemaan sellaisia ongelmia, jotka on mahdollista ratkaista, Lax sanoi.

Keskustelussa Ruotsin lainsäädäntöä pidettiin sekä esikuvana että varoittavana esimerkkinä. Vastustajat varoittivat, että kriminalisointi johtaa kaupan siirtymiseen maan alle.

Seksipalvelujen oston kriminalisointia ovat aiemmin vaatineet Vasemmistonaiset. Puoluekokous hyväksyi myös aloitteen, jossa vaaditaan narkomaaneille mahdollisuutta ilmaiseen neulanvaihtoon.

Viinien myyntiä ruokakaupoissa ehdotti puolueen nuorisojärjestö Svensk Ungdom, mutta puoluekokous tyytyi vaatimaan asteittaista vapauttamista.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot