Mainos

RKP tukee Niinistön työvoimapakettia

Valtiovarainministeri Sauli Niinistön ehdotus työvoiman tarjonnan lisäämisestä saa vastakaikua ruotsalaisen kansanpuolueen johdolta.

RKP:n puheenjohtajan, puolustusministeri Jan-Erik Enestamin (kuvassa) mielestä hallituksen budjettiriihessä voidaan keskustella mm. ansiosidonnaisen työttömyysturvan porrastamisesta, jos sen katsotaan vaikuttavan myönteisesti työllisyyteen.

Enestamin mielestä olisi epäviisasta torjua etukäteen myös muut Niinistön ehdotukset, kuten työllisyyslain toimeenpanon tehostamisen ja ennenaikaisen eläköitymisen hillitsemisen. Enestam ei usko näiden toimien ratkaisevan työttömyysongelmaa, mutta näkee niissä mahdollisuuden ottaa askel oikeaan suuntaan.

RKP:n eduskuntaryhmä pohti budjettinäkymiä torstaina alkaneessa kesäkokouksessaan Kruunupyyssä ja Kokkolassa. Ryhmä torjui kokoomuksen ja vihreiden tavoin työministeri Tarja Filatovin esityksen kotitaloustyön tuen lopettamisesta. Sen mielestä sekä verovähennysmallia että suoran yritystuen mallia on päinvastoin laajennettava siten, että ne kattavat koko maan. Silloin jokainen voisi valita itselleen sopivan vaihtoehdon kotityön teettämisessä.

Ryhmänjohtaja Ulla-Maj Wideroos korosti kuntien peruspalvelujen turvaamista budjetissa. Hänen mukaansa hallituksen tulee pitää kiinni lupauksesta korjata kuntien valtionosuuksien jälkeenjääneisyyttä 1,2 miljardia markkaa kahtena seuraavana vuonna.

RKP vaatii sekä nuorten että aikuisten psykiatrisen hoidon kehittämistä useampivuotisella ohjelmalla. Yhden vuoden panostukset eivät sen mielestä riitä.

Ruutirahoista kiistellään


Enestam nimesi ongelmakohdiksi työttömyyden, korkean veroasteen ja valtionvelan. Erityisongelmia ovat syrjäytyminen ja sisäinen muuttoliike. Budjettiesityksessä tähdätään Enestamin mukaan ainakin osaratkaisuihin kaikissa näissä kysymyksissä.

Syrjäytymistä ja köyhtymistä torjuva noin 200 miljoonan paketti on vielä sekä sisällön että rahoituksen osalta auki. Sisäministeriö valmistelee ohjelmaa aluepolitiikan toimiksi, joilla muuttoliikettä voitaisiin hillitä. Enestamin oman hallinnonalan budjettikiistoista on ratkaisematta puolustusmateriaalien hankintaan ensi vuonna käytettävien määrärahojen taso.

Puolustusministerin mukaan riita on kutistunut 120 miljoonasta 40 miljoonaan markkaan mm. tilausvaltuuksia järjestelemällä. Kysymys on Enestamin mielestä erityisesti kotimaisen ruudinvalmistuksen kohtalosta.

-Uskottavaa puolustusta ei voi ylläpitää ilman ruutia, Enestam linjasi.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot