Mainos
Mainos

Rohkea, kiipeilijä ja ujo toivoja – Korkeasaaren lumileopardinpennuille nimet

Eloisa, Eve ja Esha. Näillä nimillä kutsutaan nyt lumileopardinpentuja, jotka syntyivät Korkeasaaren eläinpuistoon viime kesänä.

Nimenkeksimistalkoisiin osallistui lähes 5000 ihmistä. Lopullisen valinnan kolmikon nimistä tekivät Kissalaakson eläintenhoitajat.

Eloisa-nimen saanut pentu on kolmikosta rohkein ja aina ensimmäisenä kaikkialla. Reipas kiipeilijäpentu sai puolestaan Eve-nimensä johdettuna Mount Everest -vuoresta. Esha on toivetta tarkoittava nepalilainen tytönnimi, jonka sai pennuista ujoin.

Pennuille haettiin talkoissa nimiä niiden ominaispiirteisiin tai lajin kotiseutuun Himalajan vuoristossa ja Keski-Aasian ylängöillä. Korkeasaaressa syntyneitä pentuja nimetään vuosittain tietyllä aakkosella alkaviksi. Viime vuonna oli E:n vuoro.

Tavallisimpia ehdotuksia olivat suomalaisnimet Essi ja Elli. Everest-vuoresta johdettuja muunnoksia tarjottiin yli 500 kilpailulomakkeessa. Eloisa-nimellä oli reilut sata kannattajaa. Esha-nimi löytyi nimilistalta noin 40 kertaa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme