Mainos
Mainos

Rohkea suomalaisyrittäjä: 200 jopoa Geneveen

Sveitsin Geneveen muuttaneella Riikka Koskella on niin vahva usko jopon brändiin ja laatuun, että hän päätti tilata rekkalastillisen Jopoja ja ryhtyä Jopo-yrittäjäksi.

Riikka Koski avasi perjantaina Geneven keskustan läheisyydessä POP UP -myymälänsä Urbanbikestore.com, jossa myydään yksinomaan Jopoja. Varastoa hänellä on 200 pyörän verran.

- Muutimme viime kesänä Geneveen mieheni työn perässä ja otimme tietenkin Jopomme mukaan. Kaupungin kaduilla pyöräillessämme huomasimme, kuinka lähes kaikki jäivät tuijottamaan kiinnostuneina Jopojamme ja moni tuli kysymään, mistä pyöriä voisi ostaa. Kun jäin äitiyslomalle, kypsyi ajatus Jopon maahantuomiseksi, L’Oréalin markkinoinnissa Suomessa työskennellyt Koski kertoo.

Myymälässä on käynyt jo mukavasti väkeä ja moni sveitsiläinen on ihastunut jopon mukavaan ajoasentoon ja rentoon ulkonäköön. Kosken tavoitteena on, että kesän jälkeen kaikki 200 jopoa olisivat löytänyt uuden kodin.

- Haastavaksi homman tekee se, että markkinointiin ei ole juurikaan vielä varoja. Olenkin satsannut sosiaaliseen mediaan, Facebookiin, omiin nettisivuihin ja nettivideoihin. Yritän levittää sanaa myös pohjoismaisten verkostojen kautta. Paikallislehteen laitoin kuitenkin ilmoituksen, Koski selvittää.

Helkama-tehtaat innoissaan

Helkama Veloxin toimitusjohtaja Jari Elamo iloitsee uudesta Jopo-maasta ja Kosken suomalaisesta sisusta.

- Jopoja on toki toimitettu aiemmin moniin eksoottisiin maihin aina Japania myöten. Tämä on kuitenkin ensimmäinen kerta, kun joku uskaltaa lähteä tilaamaan enemmän kuin muutaman kappaleen myyntiin, Elamo kertoo.

Jopo-myymälä on auki viikon verran. Sen jälkeen Koski aikoo jatkaa myyntiä nettisivujensa kautta ja osallistumalla erilaisiin tapahtumiin. Jopon saa omakseen Sveitsissä 579 frangilla eli 440 eurolla.

- Toiveena on, että tulevaisuudessa toimintamme laajenisi myös Sveitsin muihin kaupunkeihin Zürichiin ja Berniin. Nyt olisi vaan tärkeintä saada mahdollisimman monta jopoa Sveitsin kaduille, jotta joposta saataisiin täälläkin jokaisen polkupyörä, Koski hymyilee.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme