Mainos
Mainos

Rohypnol-tehdasta pyörittäneelle yli seitsemän vuoden tuomio

EU-maiden suurimmassa Rohypnol-lääkkeen takavarikossa kiinni jäi kahdeksan henkilöä. Lääkettä valmistettiin helsinkiläisessä kerrostaloasunnossa.

Helsingin käräjäoikeus on langettanut kahdeksalle henkilölle vankeusrangaistuksia huumerikosjutussa, jossa oli kyse EU-maiden kaikkien aikojen suurimmasta Rohypnol-lääkkeen takavarikosta.

Päätekijänä tuomittu helsinkiläismies sai seitsemän ja puoli vuotta vankeutta. Vahvaa unilääkettä valmistettiin pimeille markkinoille helsinkiläisessä kerrostaloasunnossa. Keskusrikospoliisi takavarikoi sieltä satoja tuhansia valmiita kapseleita ja raaka-aineita noin miljoonan kapselin valmistamiseen. Valmista tavaraa oli viety lähinnä Ruotsiin.

Suomalaisten ja virolaisten pyörittämä huumetehdas ehti toimia toista vuotta. Rohypnolia on kutsuttu "treffiraiskaushuumeeksi", sillä sitä voi käyttää tyrmäystippoina. Ruotsissa ja Norjassa on ilmennyt myös, että narkomaanit ovat käyttäneet lääkettä heroiinin korvikkeena.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme