Mainos
Mainos

Rokotusvastaisuus lisääntyy Suomessa – tuhkarokon leviäminen pelkona

Vanhempien rokotusvastaisuus on kasvanut Suomessa.

Pohjanmaan rannikkoseudulla on alueita, joilla jo viisitoista prosenttia vanhemmista kieltää lastensa rokottamisen. Asia huolestuttaa viranomaisia, sillä alle 90 prosenttiin painuva rokotuskattavuus ei enää takaa suojaa tartunnoilta.

– Tällä hetkellä se on eniten ehkä se tuhkarokko joka pelottaa, koska se on hyvin tarttuva tauti ja se on yleisesti liikkeellä semmoisissa paikoissa missä ihmiset matkustavat, toteaa johtava lääkäri Pia-Maria Sjöström Pietarsaaren sosiaali- ja terveysvirastosta.

Viranomaiset ovatkin aloittaneet infotilaisuuksien järjestämisen alueilla, joilla rokotusvastaisuus on noussut suureksi.

Rokotevastaiset vanhemmat uskovat, että monet lasten nykysairaudet juontavat juurensa yhä kasvaneesta rokotusinnosta, joka heikentää lasten vastustuskykyä.

Myös rokotetutkimusten luotettavuus lääkeyhtiöiden rahoitusta vasten on noussut puheenaiheeksi. Rokotteita vastustavia vanhempia oli jo ennen sikainfluenssaa, mutta viime aikoina heidän määränsä on kasvanut.

Suomessa ei ole kattavaa rokotusrekisteriä, joten rokotuskielteisyydestä ei ole saatavissa valtakunnallisia lukuja

Katso Outi Airolan raportti Kruunupyystä (Seitsemän uutiset 24.11.2011)

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot