Mainos
Mainos

Romaneita uhkaa yhä häätö

Helsingin Kalasatamaan leiriytyneitä romaneita uhkaa yhä häätö. Nuorisoasiainkeskus ja isännöitsijä ovat tehneet tänään katselmuksen sosiaalikeskuksen alueelle.

Ylen mukaan Vapaa Katto ry:n vuokrasopimus saatetaan purkaa pihalle leiriytyneiden romanien takia. Nuorisolautakunta on antanut Vapaa Katto Ry:lle varoituksen luvattomasta leiriytymisestä, sähkövirityksistä sekä roskaamisesta.

Osastopäällikkö Leena Ruotsalainen Helsingin kaupungin Nuorisoasiainkeskuksesta kertoo, että paikalle on tulossa sähköyritys laittamaan sähköt kuntoon.

- Nuorisoasiainkeskus tietenkin toivoo, että tämä asia saataisiin ratkaistua muuten kuin vastakkain asettelulla ja pakkotoimilla. Alueelle on myös lisätty roska-astioita ja roskien vientiä on lisätty. Lisäksi tänne on tullut bajamajoja, eli nuoret ovat pyrkineet ratkaisemaan asiaa, Ruotsalainen kertoo MTV:n uutisille.

Nuorisolautakunta ottaa vuokra-asiaan kantaa syyskuun alussa. Kalasataman leirissä majoittuu tällä hetkellä noin 40 - 60 romania.

Katso Pauli Poutasen juttu:

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme