Mainos
Mainos

Romaniedustajistolle tukea Euroopan neuvostolta

Suomen aloite eurooppalaisen romaniedustajiston perustamisesta on saanut suopean vastaanoton. Sekä romanijärjestöjen että Euroopan neuvoston edustajat ovat kannattaneet hanketta asiaa selvittävässä kansanedustaja Gunnar Janssonin (r.) johtamassa työryhmässä.

Edustajistosta teki aloitteen presidentti Tarja Halonen, kun hän vieraili EN:n istunnossa Strasbourgissa vuosi sitten. Tarkoituksena on luoda edustuksellinen elin, jonka kautta eurooppalainen romanivähemmistö saa äänensä kuuluviin.

Janssonin työryhmässä on mukana mm. Euroopan neuvoston, EU-komission Etyjin, EN:n puheenjohtajamaan Liettuan ja seuraavan puheenjohtajan Luxemburgin edustajia. Suurin osa jäsenistä on kuitenkin romaneja, mikä on Janssonin mukaan tärkeä periaate.

Suomea edustaa romaniasiain neuvottelukunnan pääsihteeri Miranda Vuolasranta. Työryhmä kokoontuu seuraavan kerran helmikuun alussa Strasbourgissa. Syyskuussa on määrä järjestää yleiseurooppalainen konferenssi, joka on lähtölaukaus neuvoa-antavan poliittisen elimen toiminnalle.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme