Mainos
Mainos

Romanien kohtaloon etsitään ratkaisua päivän aikana

Helsingissä Kalasatamaan majoittuneiden romanien kohtaloon etsitään ratkaisua päivän aikana. Helsingin sosiaaliviraston johtavan asiantuntijan Jarmo Räihän mukaan tarkoitus on selvittää, millaisia suunnitelmia kullakin romanilla Suomessa on. Heitä on Kalasatamassa parikymmentä.

Sosiaalivirasto on kutsunut romanit Diakonissalaitoksen päiväkeskukseen kello 13 keskustelemaan heidän asioistaan.

- Aikaisemmin olemme tehneet ryhmäpäätöksiä. Kokeilemme nyt tällaista ratkaisua. Saa nähdä, tulevatko romanit paikalle. Tähän asti he ovat vältelleet virkamiehiä. Toivottavasti meillä on enemmän tietoa noin kello16:n aikaan, Räihä sanoi.

Räihä ei vielä tiedä, missä romanit viettävät ensi yön. Romanit ovat asuneet viikonlopusta asti Sosiaalikeskus Sataman tiloissa Kalasatamassa. Pelastuslaitos on kuitenkin todennut, ettei rakennus sovi palovaaran vuoksi pidempiaikaiseen asumiseen.

Räihä kertoo, että sosiaalivirasto selvittää muun muassa Hietaniemen palvelukeskuksen mahdollisuuksia majoittaa romanit. Vapaa liikkuvuus -verkoston mukaan palvelukeskuksessa ei kuitenkaan ole tilaa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme