Mainos
Mainos

Romanikerjäläisten asumisesta nousi poru Helsingissä

Helsingissä kinastellaan romanikerjäläisten asumisesta kaupungin omistamassa rakennuksessa. Vapaa liikkuvuus -kansalaisliike on majoittanut parikymmentä Romanian romania Rajasaareen, jossa sijaitsee liikkeen perustama sosiaalikeskus. Nyt romanit ovat muuttaneet telttoihin Rajasaaressa.

Aktivistit ovat alun perin vallanneet tilat, ja kaupungin nuorisoasiainkeskus on vuokrannut ne heille myöhemmin. Tiloihin kuuluu lisärakennus, ja liikuntavirasto on antanut luvan käyttää sitä varastona. Tähän tilaan romanit majoitettiin.

Kaupunki haluaa romanit pois rakennuksesta, koska sitä ei ole kaavoitettu asumiskäyttöön. Talo ei ole myöskään paloturvallinen.

Vapaa liikkuvuus -verkoston edustaja Eetu Viren kertoo, että romanit ovat muuttaneet lisärakennuksesta telttaleiriin pihalle, koska he eivät halua olla tekemisissä poliisin kanssa. Telttamajoituksessa he voivat edelleen käyttää rakennuksen peseytymistiloja.

Leiriytyminen kaupunkialueelle on luvatonta. Helsingissä teltoissa voi yöpyä vain Rastilan leirintäalueella. Liikuntaviraston osastopäällikkö Petteri Huurre toteaa, että kaupunki seuraa tilanteen kehittymistä poliisin kanssa.

Tampereen leirille purkutuomio

Tampereen Naistenlahden vierasvenesataman lähettyviltä löytynyt kerjäläisleiri saatiin purettua iltapäivällä keskiviikkona.

Bulgarialaiskerjäläisten leirissä oli majoittunut viisi henkilöä, joista yhden epäiltiin olevan alaikäinen poika. Löydetty henkilökortti kuitenkin paljasti pojan olevan 20-vuotias.

Tampereella liikkuneet ulkomaalaisryhmät ovat toistaiseksi pystyneet järjestämän alaikäisilleen leirejä paremmat asuinolot, eikä sosiaaliviranomaisten ole pitänyt turvautua esimerkiksi huostaanottoihin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme