Mainos
Mainos

Romanileirin kunnostukselle lisäaikaa - katso kuvat

Romanien häätäminen Helsingin Kalasatamasta on lykkääntynyt. Pelastuslaitos on antanut nuorisoasiainkeskukselle hieman lisäaikaa korjata romanileirin paloturvallisuusongelmia.

Alun perin Pelastuslaitoksen piti alkaa tyhjentää Sosiaalikeskus Sataman pihaa aamupäivällä. Tilannetta on määrä katsoa uudelleen iltapäivällä.

- Äärimmäisen harvoin näkee niin vaarallisia virityksiä. Emme missään nimessä voi antaa kenenkään olla sellaisissa oloissa, totesi Pelastustoimen riskienhallintapäällikkö Simo Wecksten aamulla.

Tarvittaessa leiri tyhjennetään poliisin avulla. Siitä ei ole tietoa, minne romanit aikovat mahdollisen häädön jälkeen majoittua.

Uhkaava häätö keräsi Kalasatamaan kymmenittäin ihmisiä aamupäivällä. Paikalla oli kansalaisaktivisteja, toimittajia ja yleisöä. Aktivistit olivat kasanneet pihan sisäänkäynnin eteen korkean kulkuesteen roskalaatikoista ja sekalaisesta romusta. Romaneja paikalla oli noin kaksikymmentä.

MTV3:n uutisten toimittaja Lotta Stenroos kuvaili aamupäivällä tunnelmaa odottavaksi.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme