Mainos
Mainos

Romaniperhe saa korvauksia vuokrasyrjinnästä

Vaasan hovioikeus on tuominnut kunnan maksamaan hyvitystä romaniperheen jäsenille vuokra-asunnon saamiseen liittyvässä syrjintätapauksessa.

Jokainen perheenjäsen saa hyvitystä 3 000 euroa.

Lausunnon mukaan kunta ei ole noudattanut asukasvalintaperusteluita. Syrjintälautakunta oli jo vuonna 2007 todennut, että kunta kohtelee perhettä ilmeisen syrjivästi heidän etnisen alkuperänsä takia.

Kunta oli muun muassa suositellut perhettä hakeutumaan romaniväestöä asuttaville seuduille, koska "kunta asuinalueena ei tarjonnut romaniväestölle luonnollista kanssakäymismahdollisuutta muun romaniyhteisön ja kulttuurin kanssa".

Kyse on ensimmäisestä tapauksesta, jossa vähemmistövaltuutetun toimisto päätti avustaa syrjittyjä henkilöitä yhdenvertaisuuslain mukaisen hyvityksen vaatimisessa oikeudessa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot