Mainos
Mainos

Romanisotaveteraanien kunnioitus noussut

Romanisotaveteraanit viettävät ensimmäistä omaa juhlaansa tänään Helsingissä. Päivä alkoi seppeleen laskulla Hietaniemen hautausmaalla.

Suomen sodissa Suomen romanit taistelivat muiden suomalaisten rinnalla ja korostivat olevansa ensisijaisesti suomalaisia. Suomen itsenäisyyden 80. vuotisjuhlan merkeissä romaniväestölle järjestettiin nyt ensimmäisen kerran oma sotaveteraanijuhla.

Romanisotaveteraaneja on elossa enää vain muutamia kymmeniä, joista heistäkin vain osa jaksoi tulla sosiaali- ja terveysministeriön ja Romano Mission järjestämään juhlaan.

Koska sodissa ei suomalaisia eroteltu, ei ole myöskään tietoa siitä, kuinka paljon sodissa kaatuneiden ja haavoittuneiden joukossa oli romaneja, totesi Suomi 80 vuotta -toimikunnan varapuheenjohtaja Kaarina Suonio. Tämän asian selvittäminen ei Suonion mielestä pitäisi olla mahdotonta jälkikäteenkään.
(MTV3/Eeva Mikkonen-STT)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme