Mainos
Mainos

Romanit haluavat avointa keskustelua

Romanifoorumi haluaa kiinnittää huomiota siihen, kenellä on oikeus puhua vähemmistöjä koskevista asioista julkisuudessa.

Suomen romanit peräävät avoimempaa ja monipuolisempaa keskustelua romanikysymyksistä.

Romanifoorumin järjestämässä avoimessa keskustelutilaisuudessa Helsingissä pääaiheiksi nousivat muun muassa Romano-tv ja teemaan liittyvän keskustelun yksipuolisuus.

Romanifoorumin puheenjohtajan Miranda Vuolasrannan mukaan kesän aktiivinen romanikeskustelua alkoi manne-tv:stä.

Foorumin mielestä on myös syytä kiinnittää huomiota siihen, kenellä on oikeus puhua julkisuudessa vähemmistöä koskevista asioista.

Romanifoorumi haluaa, että asioista puhuvat asiantuntijat niiden oikeilla nimillä, on keskustelu sitten kielteistä tai myönteistä.

- Nähtäisiin se, että romanikulttuuri ja romani-identiteetti on oma asiansa. Romanikieli ja sen kehittäminen on oma asiansa. Ja sitten on olemassa niitä ongelma-asioita, ongelma-alueita, jotka ovat sosiaalisia kysymyksiä, eivätkä välttämättä romanikulttuurin piirteitä, Vuolasranta toteaa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme