Mainos
Mainos

Romano Prodi Suomeen kuun lopulla

EU:n komission tuleva puheenjohtaja Romano Prodi vierailee Suomessa tiistaina 29. kesäkuuta. Prodi osallistuu Euroopan ammatillisen yhteisjärjestön konferenssiin Helsingissä, ja tapaa samalla myös pääministeri Paavo Lipposen sekä presidentti Martti Ahtisaaren.

Prodi kiertää parhaillaan jäsenmaita ja neuvottelee uuden komission nimityksistä ja salkkujaosta. Hänen on määrä julkistaa uuden komission nimet ja tehtävät maanantaina 19. heinäkuuta. EU-parlamentti kuulee tulevia komissaareja syyskuussa, ja Prodin komission odotetaan aloittavan tehtävänsä hoitamisen syyskuun lopulla.

Parlamentti hyväksyy komission kokonaisuutena tai ei ollenkaan. Sillä ei ole mahdollisuutta torjua yksittäisiä ehdokkaita. Parlamentin odotetaan vaativan, että konservatiiviryhmän eurovaaleissa kasvanut voima otetaan huomioon komissiota nimitettäessä.

Suomi ei ole vielä virallisesti esittänyt komissaariehdokastaan, eikä esittänyt toiveita salkusta.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme