Mainos
Mainos

Romuautojen siirto vauhdittuu

Romuautojen käsittelyä aiotaan nopeuttaa. Lakiesityksen mukaan nykyisen kolmen kuukauden sijaan ajoneuvoja säilytettäisiin siirtokeskuksessa vain kuukauden ajan. Hallitus päätti esityksen sisällöstä tänään.

Myös katujen varsille olevien autojen poistamisaikataulua tarkennetaan. Nyt siirtämiselle ei ole tarkkaa aikarajaa. Esityksen mukaan viranomainen voisi viedä väärin pysäköidyn auton siirtokeskukseen kahden vuorokauden kuluttua rikkeestä. Sama aikaraja koskisi onnettomuusautoja.

Kaduilla siirrosta vastaavat kunnat, maanteillä Tiehallinto. Auton siirtämisestä ilmoitetaan omistajalle, joka myös maksaa siirron. Liikenne- ja viestintäministeriön mukaan omistajat hakevat käyttökelpoiset autot lähes aina pois.

Kunnat siirtävät vuosittain noin 10 000 romuautoa käsittelypisteisiin. Kustannukset jäävät usein kuntien maksettaviksi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot