Mainos
Mainos

Rosa Meriläisen vapauttava tuomio jää voimaan

Syyttäjä vaati, että Helsingin hovioikeus tuomitsisi kansanedustajan huumausaineen käyttörikoksesta.

Helsingin hovioikeus ei käsittele kansanedustaja Rosa Meriläisen huumesyytettä. Käräjäoikeuden vapauttava tuomio jää voimaan. Hovioikeus katsoi, että syyttäjän valituksen tarkempaan tutkimiseen ei ole laissa säädettyjä perusteita.

Syyttäjä Tove Myhrberg vaati hovissa, että Meriläinen on tuomittava huumausaineen käyttörikoksesta.

Kansanedustaja kertoi viime vuoden toukokuussa aikakauslehden haastattelussa huumekokeilustaan. Lisäksi Meriläinen myönsi saman asian televisiolähetyksessä. Kuulusteluissa Meriläinen vaikeni kuin muuri.

Syyttäjä vetosi hovioikeudessa siihen, että uupuneenakin Meriläisen lausunnot ovat olleet uskottavia. Lisäksi syyttäjä halusi käyttää Meriläisen vaikenemista näyttönä rikosasiassa. Syyttäjän mukaan kansanedustajan lausumat nauttivat jo hänen asemansa perusteella yleistä luottamusta.

Hovioikeus ei yhtynyt syyttäjän näkemykseen vaan päätti jättää syytteen käsittelemättä ns. seulontamenettelyssä.

Helsingin käräjäoikeus hylkäsi syytteet viime marraskuussa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot