Mainos
Mainos

Rosellan lakonuhka peruuntui

Työtaistelu Viking Rosellalla on peruuntunut. Osapuolet ovat hyväksyneet valtakunnansovittelijan sovintoehdotuksen.

Merimies-Unioni ja Viking Line ovat ilmoittaneet hyväksyvänsä valtakunnansovittelija Juhani Saloniuksen kiistassa jättämän sovintoehdotuksen.

Hyväksytyn ratkaisun mukaan Rosella liikennöi nykyisen sopimuskauden ajan Suomen lipun alla.
Merimies-Unioni oli uhannut aloittaa työtaistelun Helsingin ja Tallinnan välillä liikennöivällä Rosellalla tänään kello 19, ellei sopua aluksen miehityssopimuksesta ja 180 työntekijän asemasta olisi löytynyt.

Yhtiö haluaa aluksen pois Suomen lipun alta

Viking Line on käynyt lokakuun lopusta yt-neuvotteluja, jotka koskevat Rosellan 180 työntekijää. Yhtiö on suunnitellut Rosellan siirtämistä pois Suomen lipun alta kilpailijamaita kalliimpien kustannusten ja verotuksen vuoksi.

Suomen hallituksen tekemä merenkulun tukipaketti parantaa suomalaisten alusten kilpailuasemaa, mutta ei varustamon mukaan riitä kilpailemaan muiden maiden kuten Viron halvempien kustannusten kanssa.

Unioni on syyttänyt työnantajaa siitä, että se pyrkii vain alentamaan työvoimakustannuksia ja palkkaamaan ulkomaista työvoimaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme