Mainos
Mainos

Roskien poltto aiheuttaa turhia hälytyksiä

Puutarharoskien poltto aiheuttaa pelastuslaitoksille ylimääräisiä hälytyksiä. Puu- ja lehtiroskien poltosta nouseva savu saattaa kauempaa katsottuna näyttää rakennus- tai maastopalolta. Pääsiäisen aikaan puutarhatöiden lisäksi hämmennystä aiheutti kokkojen poltto.

Maastopaloja ei pääsiäisen aikaan juurikaan syttynyt. Etelässä maa on jo paljas, mutta maasto on edelleen kosteaa lumien sulamisen jäljiltä.

Tulipaloa epäilevän kannattaa selvittää, mistä savu nousee. Näin vältytään turhilta hätäpuheluilta ja tarkistuskeikoilta. Tavallisesta roskien poltosta ei hätäkeskukseen ole syytä soittaa.

Joillakin paikkakunnilla risujen, lehtien ja hakkuutähteiden poltto on kokonaan kielletty. Kielto koskee pääasiassa taajama-alueita ja niiden liepeitä. Joissakin kunnissa poltto on luvanvaraista, ja siitä tulee ilmoittaa etukäteen. On myös kuntia, joissa poltosta ei oteta vastaan lainkaan ennakkoilmoituksia. Tällöin roskien polttajan on varmistettava, ettei palosta aiheudu ylimääräisiä soittoja hätäkeskukseen.

Koska käytännöt vaihtelevat suuresti, puutarhajätteen poltosta kannattaa kysyä paikkakunnan päivystävältä palotarkastajalta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot