Mainos
Mainos

Roskikset täyttyvät AKT:n lakon myötä

AKT:n lakko näkyy pian myös täyttyvinä roskiksina ja erityisesti kotitalousjätteen kasautumisena.

Esimerkiksi pääkaupunkiseudulla jätekuljetuksia hoitava SITA arvioi, että noin neljäs- tai viidesosa kuljetuksista voidaan hoitaa esimiesvoimin ja liittoon kuulumattomien urakoitsijoiden kanssa.

Lakon alkaessa jätteenkuljetukset hoidetaan tärkeysjärjestyksessä, eli ensin jätteet tyhjennetään kriittisistä pisteistä kuten sairaaloista, lentokentiltä tai kouluista. Riihimäen Ekokem -jätevoimala on lisäksi pyytänyt, että AKT rajaisi lakon ulkopuolelle ongelmajäte- ja sairaalajätekuljetukset

Mikäli lakko pitkittyy, vaikeuksia tulee varsinkin kotitalousjätteiden kuljetuksiin

Jätekuljetuksista vastaavat yritykset toivovatkin, että asiakkaat säilyttäisivät omissa tiloissaan esimerkiksi lasi- ja sanomalehtijätteen lakon aikana.

Katso Leea Ollikaisen juttu ja politiikan toimittaja Raimo Pitkäsen haastattelu

Katso Jussi Kärjen analyysi

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot