Mainos
Mainos

Roskisdyykkari nälkälakossa - laatikoissa tuhansien eurojen saalis

Sauvolaisen nuoren miehen ja paikallisen S-Marketin kiista biojäteroskikseen tunkeutumisesta jatkuu.

Kahden lapsen isä, 24-vuotias Niilo Nurmi on hakenut perheelleen ruokaa esimerkiksi Sauvon keskustassa sijaitsevan S-marketin biojäteasiasta. Kauppa lukitsi viime kuussa marketin roskistilat.

Turun Sanomat kertoi kaupan hermostuneen, kun Nurmi murtautui lukittuun tilaan. Dyykkari itse kertoo Radio Novan haastattelussa, että juuri tuohon jätekatokseen ja astiaan hän ei murtautunut, vaan meni avoimelle astialle avoimen nosto-oven kautta.

Nurmi on ryhtynyt tapauksen vuoksi nälkälakkoon. Turun sanomat kertoo, että tänään on Nurmen nälkälakon seitsemäs päivä. Lehden haastattelema nälkälakkolainen sanoo, että huimaa, väsyttää ja muisti pätkii.

Nurmi myöntää, ettei lakolla saa avatuksi roskakatoksia.

– Kun kerrankin oltiin siivosti ja kiiteltiin, niin halutaan sakkoja. Ketään ei ole kiinnostanut muissa paikoissa, kun lukkojakin on rikottu, Nurmi puuskahtaa

– On käynyt selväksi, ettei kauppaa kiinnosta vaikka Suomen kaikki köyhät kuolisivat nälkään. Ei kauppias ole aina se mukava setä, joka ajattelee ihmisen parasta. Tämä on raakaa bisnestä, sauvolainen sanoo Radio Novassa.

Nurmen mukaan ruuhkaakin jäteastioille voisi tulla, sillä ainakin Varsinais-Suomessa kauppojen roskikset ovat aarre-aittoja.

– Löytyy sairaan isoja, monen sadan euron saaliita, kun roskiksilla käy.

Nurmen mukaan roskiksista saa todella monipuolista ruokaa. Eineksiäkin tulee vastaan, mutta ne voi jättää koskematta, niin paljon tuoretta lihaa, kasviksia ja hedelmiä löytyy perheen käyttöön.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Turun Sanomat.

 

 

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme