Mainos
Mainos

Rovajärven onnettomuuden syy kaksoislataus

Alustavat laboratoriotutkimukset ovat vahvistaneet Rovajärvellä marraskuussa tapahtuneen onnettomuuden syyksi kaksoislatauksen, jossa raskaan kranaatinheittimen putkeen on ollut ladattuna samanaikaisesti kaksi kranaattia. Niiden samanaikainen laukaiseminen on nostanut paineen putkessa niin suureksi, että se on revennyt kappaleiksi.

Onnettomuuden tutkinta on jatkunut kenttätutkimuksista löydettyjen näytteiden laboratoriotutkimuksilla ja onnettomuuden aiheuttaneiden syiden yksityiskohtaisella selvittämisellä. Putkesta löytyneen kumimaisen aineen alkuperän selvittäminen on kesken.

Keskusrikospoliisi on käynnistänyt omalta osaltaan onnettomuuden tutkinnan.

Yksi onnettomuudessa loukkaantuneista Uudenmaan Prikaatin varusmiehistä on yhä hoidettavana Keskussotilassairaalassa Helsingissä. Kolme muuta ovat kotihoidossa.

Pääesikunnan asettaman tutkijalautakunnan on määrä antaa loppuraporttinsa 8. helmikuuta mennessä. Siinä selvitetään tapahtumien kulku ja niihin johtaneet syyt sekä mahdolliset riskit, jotka liittyvät kyseisen tyyppiseen ammuntaan tai kyseessä olevan taisteluvälinemateriaalin käyttöön. Tutkijalautakunnalta odotetaan lisäksi esityksiä onnettomuusriskien ehkäisemiseksi.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme