Mainos
Mainos

Rovajärven rähjähdyksen syynä kranaatinheittimen repeäminen?

Rovajärven eilisen sotaharjoitusturman syynä pidetään kranaatinheittimen repeämistä. Heittimen putki repesi ammunnoissa äkillisestä paineesta useaan osaan, mutta kranaatti ei kuitenkaan räjähtänyt putkessa. Sekä putki että kranaatti menivät turmassa kappaleiksi, mutta kranaatti ei varsinaisesti sirpaloitunut.

Onnettomuudessa loukkaantui neljä Uudenmaan Prikaatissa palvelevaa varusmiestä, joista yksi on jo palannut harjoitusjoukkoonsa. Yksi potilas on siirretty silmävamman takia Oulun yliopistolliseen keskussairaalaan. Lapin keskussairaalassa Rovaniemellä on edelleen kaksi varusmiestä, joista toiselta on leikattu murtuma nilkassa. Toisella miehellä on puolestaan murtuma jalkapöydässä.

Kuusihenkinen tutkintalautakunta ei pysty vielä varmuudella osoittamaan, miksi120 millin kranaatinheittimen putki repesi.

-Alueelta ei ole löytynyt yhtään sirpaleita, sen sijaan alueelta on löytynyt useita kranaatin kappaleita, tutkintalautakunnan puheenjohtaja majuri Jouko Hongisto totesi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme