Mainos
Mainos

Rovajärven turman paikkatutkimukset jatkuvat

Onnettomuustutkintakeskuksen johtajan mukaan tässä vaiheessa on vielä täysin ennenaikaista sanoa, mikä aiheutti perjantaina sattuneen räjähdysturman Rovajärvellä.

Poliisi ja puolustusvoimat jatkavat tänään Rovajärven räjähdysturman paikkatutkimuksia. Tutkittava alue on melko laaja, jopa sata metriä kanttiinsa.

- Sieltä etsitään puuttuvia kranaatinheittimen ja ammuksen osia, kertoo onnettomuustutkintakeskuksen johtaja Tuomo Karppinen.

Hänen mukaansa tässä vaiheessa ei missään tapauksessa vielä voida sanoa, oliko onnettomuuden syynä kaksoislataus. Tämän selvittämiseksi täytyy ensinnäkin kuulla kaikkia asianosaisia.

- Sen jälkeen pitää tehdä vielä teknistä tutkintaa. Uskon, että sillä tämäkin kysymys kyllä selviää, Karppinen toteaa.

Tutkintaa hankaloittavat paikan päällä luonnonolot, eli maahan satanut lumi sekä pimeys.

- Mutta eivät ne ylitse käymättömiä ongelmia ole. Kun jotain pitää tehdä, niin kyllähän se tehdään, Karppinen vakuuttaa.

Räjähdysonnettomuudesta tehdään kaksi toisistaan erillistä ja riippumatonta tutkimusta. Onnettomuustutkintakeskuksen johdolla tehdään onnettomuustutkinta, ja koska turmassa kuoli yksi varusmies, poliisi tekee Karppisen mukaan esitutkinnan.

- Paikkatutkinta tehdään kuitenkin yhdessä poliisin tekniikan johdolla ja puolustusvoimat avustaa siinä poliisia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot