Mainos
Mainos

Rovajärven turman tutkinnassa edistytty

Rovajärven perjantaista räjähdysonnettomuutta koskevat tutkimukset ovat edistyneet. Onnettomuuden syyn selvittäminen vie vielä kuitenkin kuukausia.

Onnettomuustutkintakeskuksen johtaja Tuomo Karppinen kertoo, että aamupäivällä onnettomuuspaikalta löydettiin rikkoontuneen kranaatinnaatinheittimen putken vielä kadoksissa ollut melko iso pala.

Karppisen mukaan palan löytyminen merkitsee isoa askelta eteenpäin onnettomuuden syyn selvittämisessä. Hän sanoo, että pääosa putkesta on nyt saatu talteen.

- Melko pian onnettomuuden jälkeen löydettiin putken kaksi osaa, ala- ja yläpää. Siitä välistä kuitenkin puuttuu vielä noin 30-40 sentin pituinen osa, Karppinen kertoo.

Maastotutkimuksia jatkettiin Rovajärvellä koko sen ajan, kun päivänvaloa riitti. Onnettomuuspaikalta haettiin ammuksen osia. Toistaiseksi ammuksesta on Karppisen mukaan löydetty vain muutama pieni palanen.

Karppinen arvioi, että onnettomuuden syyn selvittäminen vie näillä näkymin useita kuukausia.

Yksi varusmies kuoli ja kuusi loukkaantui Rovajärven ampumaleirillä Rovaniemen maalaiskunnassa sattuneessa kranaatinheittimen räjähdyksessä. Loukkaantuneista viisi on yhä sairaalahoidossa. Yksi lievästi loukkaantunut varusmies kotiutettiin jo aiemmin.

Itsenäisyyspäivänä hiljainen hetki

Rovajärven räjähdysturman kuolonuhri ja loukkaantuneet ovat Porin prikaatista. Varuskunnassa uusi viikko aloitettiin apein mielin.

- Onnettomuus ei voi olla heijastumatta meidän jokapäiväiseen elämäämme, Porin prikaatin tiedottaja yliluutnantti Matti Vihurila kommentoi Säkylästä tänään.

Heti onnettomuuden tultua tietoon perjantaina varuskunnassa laskettiin lippu puolitankoon ja kokoonnuttiin muistotilaisuuteen. Lisäksi Porin prikaatin itsenäisyyspäivän vastaanoton yhteydessä tiistaina pidetään hiljainen hetki menehtyneen varusmiehen muistoksi, Vihurila kertoo.

Varusmiehille tarjottiin keskustelu- ja kriisiapua heti sen jälkeen, kun he olivat palanneet leiriltä varuskuntaan lauantai-iltana.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme