Mainos
Mainos

Rovaniemeläinen Alko kiinni alkoholin myynnistä alaikäiselle

Sosiaali- ja terveydenhuollon tuotevalvontakeskus sulkee Rovaniemen keskustassa sijaitsevan Alkon myymälän joulun jälkeen kahdeksi päiväksi, koska 16-vuotias tyttö oli onnistunut ostamaan myymälästä viinaa.

Rovaniemen keskustassa sijaitseva Alkon myymälä suljetaan kahdeksi päiväksi rangaistuksena siitä, että se on myynyt viinaa alaikäiselle tytölle. Tapaus on Alkon historiassa ainutlaatuinen.

Viinakaupan oven sulkee Lapin lääninhallituksen esityksestä sosiaali- ja terveydenhuollon tuotevalvontakeskus. Myymälä on kiinni 27. ja 28. joulukuuta. Rovaniemen kaksi muuta Alkoa ovat tuolloin avoinna.

Rovaniemeläiselle Alkolle määrättiin rangaistus, koska sen myymälässä jäi syyskuussa kiinni 16-vuotias tyttö, joka oli ostanut Alkosta väkevää viinaa ja välittänyt sitä alaikäisille nuorille. Väkeviä ei saa myydä alle 20-vuotiaille.

Alkon palvelujohtajan Kari Pennasen mukaan kyseessä on inhimillinen erehdys. Ikäkontrolli petti, koska myyjä ei osannut epäillä asiakkaan olevan alaikäinen. Tyttö näytti paljon ikäistään vanhemmalta. Tapauksesta kertoi ensimmäisenä Savon Sanomat.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme