Mainos
Mainos

Rovaniemen ja Oulun lentokentille uudet päällysteet

Ilmailulaitos päällystää uudelleen Rovaniemen ja Oulun lentoasemien kiitotiet. Työt tehdään vielä tänä syksynä. Kiitoteitä päällystettiin viimeksi uudelleen viime kesänä.

Nyt töihin joudutaan siksi, että bitumi alkoi nousta molemmilla asemilla paikoitellen päällysteen pintaan. Pahimmissa kohdissa päällysteen rakenne särkyi. Vaurion syy on vielä epäselvä. Valtion teknillinen tutkimuskeskus selvittää sitä parhaillaan. Vastaavaa vaurioitumista ei ole todettu maan lentoasemilla aiemmin, Ilmailulaitokselta kerrotaan.

Päällysteitä on seurattu koko kesän tarkasti. Vauriokohdat on korjattu, joten niistä ei Ilmailulaitoksen mukaan ole aiheutunut lentoliikenteelle vaaraa. Mittauksilla on myös todettu, että päällysteet ovat säilyttäneet riittävän kantavuuden. Asiantuntijoiden arvion mukaan vaurio saattaa kuitenkin kasvaa talven aikana. Tämän vuoksi molempien kenttien kiitotiet päällystetään nyt keskeisiltä osin.

Rovaniemellä työt tehdään 20. elokuuta ja 4. syyskuuta välisenä aikana. Oulussa työ tehdään syyskuun lopulla. Ilmailulaitos ilmoittaa ajankohdan myöhemmin tarkemmin. Päällystys tehdään iltakahdeksan ja aamukuuden välillä, jolloin se haittaa mahdollisimman vähän lentoliikennettä.

Työt aiheuttavat aikataulumuutoksia

Kiitoratatyöt aiheuttavat lentoihin aikataulumuutoksia. Rovaniemen kentän ollessa suljettuna iltalentoja joudutaan aikaistamaan. Myöhäisimmät iltavuorot joudutaan peruuttamaan kokonaan. Lisäksi joudutaan tekemään lukuisia konetyyppimuutoksia.

Oulun muutoksista Finnair tiedottaa myöhemmin, kun töiden tarkempi ajankohta on selvillä.

Finnair pyrkii mahdollisuuksien mukaan reitittämään peruutettujen lentojen matkustajia toisille lennoille ja järjestämään maakuljetuksia Oulusta Rovaniemelle. Peruutettujen lentojen käyttämättömistä lentolipuista saa myös täyden takaisinmaksun, Finnair lupaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme