Mainos
Mainos

Rovaniemi pimenee - sähköt poikki ensi kuun lopulla

Rovaniemi pimenee syyskuun lopulla sähköyhtiöiden ja viranomaisten järjestämässä harjoituksessa. Sähköt katkaistaan 23. syyskuuta iltayhdeksältä ja ne ovat pois päältä arviolta 15-45 minuuttia.

VALVE 2014 - harjoituksessa testataan, miten sähköt palautetaan koko Suomea koskevassa sähkökatkossa.

Jos koko Suomi pimenisi, sähköt palautettaisiin Pohjois-Suomen vesivoiman avulla. Keskeisessä roolissa on Kemijoki Oy:n Petäjäskosken voimala, joka sijaitsee 40 kilometriä Rovaniemeltä etelään.

Syyskuun lopun harjoitukseen osallistuvat Huoltovarmuuskeskus, voimatalouspooli, Fingrid, Fortum, Kemijoki, Rovakaira, Rovaniemen Energia, Rovaniemen Verkko ja Tenergia.

Sähkökatkon ulkopuolelle on rajattu muun muassa Lapin keskussairaala, Rovaniemen sekä Tervolan terveyskeskukset ja Suosiolan voimalaitos.

Sen sijaan esimerkiksi liikennevalot, katuvalot, kauppojen kassat, huoltoasemien polttoaineenjakelu, vedenjakelu, hissi, pankkiautomaatit eivät hetkeen toimi.

Myös matkapuhelin- ja internetyhteydet ovat jonkin aikaa kiinni.

Harjoituksen järjestäjät toivovat, että asukkaat eivät ota yhteyttä hätäkeskukseen tai muihin viranomaisiin harjoituksen aikana sähköjen katkeamisen vuoksi, ellei siihen ole todellista tarvetta.

Rovaniemen sähkökatko on herättänyt jo suurta kiinnostusta eurooppalaisissakin sähköyhtiöissä, sillä näin suuret harjoitukset ovat poikkeuksellisia ja harvinaisia.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme