Mainos
Mainos

RS-virus kuormittaa sairaaloita

Erityisen vaikea tilanne on pääkaupunkiseudulla, jossa muun muassa Lastenklinikalla on jouduttu erityisjärjestelyihin. RS-virukseen ei ole olemassa parantavaa lääkettä.

Koko maata vaivaava RS-virus jatkuu edelleen sitkeänä. Keuhkoputkentulehdusta ja flunssaa aiheuttava virus on haitallinen erityisesti alle yksivuotiaille lapsille.

Epidemia jatkunee vielä pitkään, arvioi erikoislääkäri Merja Helminen Tampreen yliopistollisen sairaalan lasten infektio-osastolta.

- Tämä on alkanut marraskuussa, ja kyllä voisi olettaa, että vielä kolmisen viikkoa menee tämän viruksen kourissa, että tuonne tammikuun loppupuolelle asti.

Erityisen vaikea tilanne on pääkaupunkiseudulla, jossa muun muassa Lastenklinikalla on jouduttu erityisjärjestelyihin. Kaikki ei-kiireelliset leikkaukset on toistaiseksi peruttu ja kirurginen osasto on otettu infektiopotilaiden hoito-osastoksi.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 28.12.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme