Mainos
Mainos

RT: Pienet tieinvestoinnit uhka kilpailukyvylle

Rakennusteollisuuden yhdistyksen mukaan olemassa olevan tiestön kunnon palauttaminen riittävän hyväksi edellyttäisi 800 miljoonan euron lisärahoitusta.

Liian pienet investoinnit liikenneväyliin uhkaavat Suomen kansainvälistä kilpailukykyä. Näin väittää Rakennusteollisuuden yhdistyksen RT:n puheenjohtaja Lauri Ratia.

Suomen maarakentajien keskusliiton 50-vuotisjuhlassa puhuneen Ratian mukaan Suomessa liikenneväylien rakentamiseen ja ylläpitämiseen uhrataan kansantuotteesta vain 0,9 prosenttia, kun taas kilpailijamaissa luku on 1,0 - 1,2 prosenttia. Näin on siitä huolimatta, että Suomessa rakentamis- ja ylläpitokustannukset ovat ankaran ilmaston vuoksi kilpailijamaita suuremmat.

Ratia huomautti, että kuljetuskustannusten pienentäminen on Suomen kansainvälisen kilpailukyvyn kannalta keskeinen tavoite. Olemassa olevan tiestön kunnon palauttaminen riittävän hyväksi edellyttäisi 800 miljoonan euron lisärahoitusta, hän arvioi.

Ratian mukaan maanrakennusalan suhdannenäkymät ovat lyhyellä tähtäimellä myönteiset, mutta vuoden 2005 loppupuolella moni meneillään oleva hanke on päättymässä. Sen vuoksi maa- ja vesirakennusala ajautuu nopeasti vaikeuksiin ilman uusia hankkeita.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot