Mainos
Mainos

Ruisleivän teko jäämässä tuontiviljan varaan

Rukiin kylvöala jäänee tänä syksynä murto-osaan nykyisestä, minkä vuoksi suomalainen ruisleipä leivotaan vuoden kuluttua pääosin ulkomaisesta viljasta.

Maaseutukeskusten Liitosta kerrotaan, että rukiin kylvöt ovat jääneet vähäisiksi sen päätuotantoalueella Etelä-Suomessa, koska syksyn viljasatoa ei ole päästy korjaamaan alta pois. Sateet ovat hidastaneet viljojen korjuuta ja heikentäneet myös viljan laatua.

Viime vuonna noin puolet kotimaassa käytetystä rukiista tuotiin, ja tänä vuonna tuonnin osuuden arvioidaan edelleen kasvavan. Ruista tuodaan Suomeen muualta EU:sta, jossa rukiista on maa- ja metsätalousministeriön mukaan mittavaa ylitarjontaa.

EU:n suurimmat rukiin viljelijät ovat Saksa ja Puola. Ruis on syysvilja, joka pitäisi Suomessa päästä kylvämään elokuun aikana. Ruista on viljelty vuosittain noin 30 000 hehtaarin alalla.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme