Mainos
Mainos

Ruisrockille ja musiikkijuhlille rahaa

Turun Musiikkijuhlasäätiö on saanut Turun kaupungilta 2,5 miljoonan markan pitkäaikaisen lainan. Sillä turvataan Ruisrockin ja Turun klassisen musiikin juhlien jatkuminen ainakin joksikin aikaa. Kurun kaupunginvaltuusto päätti lainasta myöhään maanantaina. Turku palkkaa selvitysmiehen tutkimaan musiikkijuhlasäätiön ja Turussa musiikkitapahtumia järjestettävien yhteisöjen toimintaa ja tukijärjestelmää.

Ruisrockin kävijämäärä oli viime kesänä odotettua pienempi. Down by the Laituri -kaupunkifestivaali tuotti myös tappiota, ja Turun Operettipäivien kannatusyhdistyskin pyysi lisää rahaa kaupungilta. Suunnitteilla on, että Turun Musiikkijuhlasäätiöstä tehtäisiin musiikkitapahtumien tilaaja ja että rahat annettaisiin vain yhdelle säätiölle.

Kaavailut ovat kuohuttaneet musiikkiväkeä. Vaarana on, että maineikas Ruisrock joutuisi yksityiselle järjestäjälle tarjouskilpailun jälkeen. Ruisrockfanit pelkäävät, että lippujen hinnat nousevat ja tapahtuma muuttuu sponsoreiden kutsufestariksi.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme