Mainos
Mainos

Rukan SkiBistro-ravintola paloi maan tasalle - katso kuvat

Kuusamossa Rukan hiihtokeskuksessa sijaitseva SkiBistro-ravintola on tuhoutunut tulipalossa.

- Kyllä se käytännössä purkukunnossa on, arvioi päivystävä palomestari Kimmo Määttä MTV3:n uutisille.

Määttä kertoi puoli viideltä aamulla, että palo on saatu pääosin sammutettua ja jälkiraivaustöitä tehdään aamun aikana.

Syttymissyystä ei ole vielä tietoa. Puinen ravintola oli syttymishetkellä suljettuna, ja henkilökunta oli poistunut paikalta ennen kello kymmentä illalla.

- Poliisipartio ajoi noin puoli kahdentoista aikaan ravintolan ohi, eikä silloin vielä huomannut mitään. Kello 00.16 tuli ilmoitus, että pohjoispää on tulessa, Määttä kertoo.

Tulipalo sai alkunsa todennäköisesti rakennuksen varastotiloista, jotka sijaitsevat juuri rakennuksen pohjoispäässä. Kukaan ei ollut vaarassa palon vuoksi, eikä palosta ollut leviämisvaaraa.

- Lähellä ei ole mitään, mihin palo olisi voinut levitä. Läheisen hotellin asukkaita oli pihalla katselemassa sammutustöitä, mutta ei heistäkään haittaa ollut.

Koillismaan poliisilaitoksen mukaan poliisin palonsyyntutkijat saapuvat paikalle, kun sammutustyöt ovat päättyneet.

Palokunta sai pelastettua paikalta toimistokoneita ja -tarvikkeita ennen palon leviämistä. Sammutustöissä oli toistakymmentä pelastuslaitoksen yksikköä ja kolmisenkymmentä palomiestä.

Vahingot jopa miljoonan luokkaa

Rukakeskuksen liiketoimintajohtaja Matti Parviaisen mukaan vahingot ovat useita satojatuhansia euroja tai jopa miljoonan luokkaa.

Parviainen kertoo, että SkiBistron tuhoutuminen jättää merkittävän aukon hiihtokeskuksen päiväsaikaiseen ravintolatarjontaan. Ravintolan sisätiloissa oli noin 600 asiakaspaikkaa. Noin 1200 neliöinen SkiBistro on Suomen vanhin rinneravintola.

Vastaavan kokoisia paloja Rukan hiihtokeskuksen alueella ei palomestari Kimmo Määtän mieleen juuri tule.

- Muutama vuosi sitten kesäaikaan paloi isompi lomahuvila, josta tuli yli miljoonan euron vahingot, hän muistelee.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme