Mainos
Mainos

Runot menestyivät Vuoden kaunein kirja -kisassa

Suomen kirjataiteen komitea on palkinnut perinteisellä Vuoden kaunein kirja -arvonimellä Harry Salmenniemen teoksen Runojä, jonka graafinen suunnittelija on Markus Pyörälä. Kirjataiteen kaunis kirja -palkinnon sai 24 kirjaa tai kirjasarjaa. Lisäksi palkittiin kymmenen kauneinta kirjankantta.

Vuoden kauneimmasta kirjasta Runojä Kirjataiteen komitea toteaa muun muassa: ”Tämän päivän runot luovat runokirjan uuden muodon. Kannessa on läsnä kaikki aistit, kuten runoissakin. Proosarunojen sisäinen typografia jäsentää, yllättää, houkuttaa ja vie nautinnollisesti harhaan.”

Kauneimman kirjan lisäksi toinenkin runoteos palkittiin. Uusi runous kukoistaakin nyt myös kirjataiteellisesti. Kirjataiteen kaunis kirja -palkinnon sai Mikael Bryggerin, Henriikka Tavin ja IC-98:n Tekstinauhoja. Sen graafinen suunnittelija on Patrik Söderlund.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme